KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Eskişehir Teknik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Yabancı Diller Yüksekokulu Binası içinde, biri Kitap Salonu, biri Okuma Salonu olmak üzere, iki ayrı salonda hizmet vermektedir. Kitap Salonumuz 400 m2, Okuma Salonumuz 250 m2 olup, 150 kişilik kapasiteye sahiptir. Daire Başkanı, bir şube müdürü, bir Şef, iki ödünç/iade memuru, bir sekreter ve 2 kütüphaneci olarak  9 personelimiz vardır.

Açık raf sistemini kullandığımız kütüphanemizde, Library of Congress Sınıflama sistemi ile çalışmakta ve Libra otomasyon sistemi ile hizmet vermekteyiz. Büyük çoğunluğu teknik konular, mühendislik ve fen bilimlerdinden oluşan koleksiyonumuz, gelen bağış kitaplar ve satın almalar ile, ileride daha büyük ve çeşitli konularda kitaplar ile hizmet verecektir.

2022 sonu itibariyle;

Eşsiz Dergi Sayısı: 69.883

Eşsiz Haber Bülteni Sayısı: 126

Eşsiz Rapor Sayısı: 90.428

Eşsiz Konferans Bildirisi Sayısı: 39.113

Eşsiz Gazete Sayısı: 1.651

Eşsiz Kitap ve Kitap Serisi Sayısı: 364.143

Açık Erişim e-tez Sayısı 1.503.676

Basılı Kaynak Sayısı: 30.000’dir.